då åker jag

Då ska mamma och jag snart åka nu. Kan inte riktigt fatta att jag verkligen ska åka. Nästan så att jag ångrar mig, tänk vad mycket lättare det skulle vara att stanna hemma där man vet hur allt fungerar! Men nu jäklarns, här skas inte väljas den lättaste vägen inte!

Men det blir nog kul när jag kommer dit! Och jag ska försöka uppdatera så mycket jag bara kan därifrån! Och ta en massa bilder, för kameran har jag såklart med mig!

Men vi får se när nästa uppdatering blir, antagligen på fredag kväll eller lördag. Men vi får se, har ju ingen aning om vad jag ska göra när jag kommer ner eller hur allt funkar.

Nu får ni ha det så bäst allihopa!!

Kram!


redo för avfärd

Nu är väskorna packade och jag är redo! Eller ja, ja vet inte riktigt om jag är redo.. Jag har inte riktigt fattat att jag ska åka än tror jag... Men det kommer nog i morgon kan hända... Nu kan jag inte riktigt fatta att det verkligen är sista natten jag kommer att sova i min egen säng här hemma på sännavägen på ca ett halvår! Helt sjukt!

Mamma och pappa hade gjort iordning jättegod kvällsmat (renkött och potatismos och kantareller) Supergott var det! Så satt vi och pratade en lång stund! Supermysigt!

Vill även gratta min underbara vän Emma, som kommer att bli mamma! Jag tror hon kommer att bli en underbar mamma! Är dock himla tråkigt att jag inte kommer att hinna träffa henne innan jag åker! Hade verkligen velat göra det!

Nu ska jag sova, natti natti alla!

besök

Har bästaste Mia på besök nu! Vi har även pratat med Mille en stund på skype!! Superskojj!! bästaste vännerna! <3


Skivan

Har fixat klart skiva som vi ska ha, jag överarbetade det lite kanske, men det vårt så tråkigt och packa...
Men visst vart den fin?


Fick ihop till 38 låtar i alla fall! :)

Nu kommer snart Mia på besök hit!

fixar skiva

Håller på och packar fortfarande, lyssnar på massa bra musik, och ska bränna en skiva nu oxå så jag inte glömmer det! Lollo och jag måste ju ha i bilen på fredag!

Mima kaniner är ju dom sötaste, dom hade grävt ett hål i går, så tänkte att jag skulle gräva igen det nu i dag innan dom grävde ännu djupare, men när jag kom ut nu så hade dom grävt igen hålet!? What!? Gör kaniner så? Gräver dom igen hålen efter sig? Haha, jättesött var det i alla fall när man såg spåren från alla kanintassarna på jordhögen som låg där hålet hade varit. Dom måste ju ha kämpat på bra!

Nu ska jag hätma en skiva så jag kan fixa musik till bilfärden!


näst sista

God morgon alla!

Ganska disigt ute i dag, känns ju inte så kul! =/ Men då gör det ju inget heller att jag ska vara inne och packa hela dagen.

Mitt ljud har slutat fungera på min dator, asdumt! Men inte allt ljud, för skype fungerar, jag hör skypeljudet när man loggar in på skype och jag kan höra dom jag pratar med. Men jag kan inte höra något ljud på tillexempel youtube eller spotify. Är det inte konstigt? Men om jag pluggar i hörlurarna fungerar allt ljud. Någon datatecknicker här?

Men i morrn får det ta och bli fint väder för då ska jag träffa Mille och Lollo! <3

Nu ska jag fortsätta mitt packande och sätta igång tvättmaskinen så jag får med mig rena kläder! ;)

you can count on me like 1, 2, 3...

Nu ska jag lägga mig i min säng och sooova. Är supertrött! Skönt det, så kanske jag kan somna på en gång i kväll! Vore ju underbart!

I morgon är det packning som gäller igen! Men då ska det packas fördigt oxå! Och städas klart i rummet. Men det ska jag ju kunna fixa.

Blir förövrigt ingen tenta i morgon, utan skjuter upp den tills jag kommer hem. Känns inte så jättekul att avbryta plugget när jag har 2 deltentor kvar, men men. Det kommer nog gå bra i alla fall!

Nattinatti alla!


packning och underbara vänner

Har hållt på med packningslistan och packningen hela dagen nästan. Och ringt en massa massa samtal till banken, försäkringsbolag, flygbolag, mm. Vad kul det är med dessa telefonköer, och "tryck 1 om du har klagomål, tryck 2 om....."  Underbart.

Nu är planerna typ helt klara i alla fall. I morgon packar jag klart det sista. Och på torsdag åker jag och mamma in på morgonen och inhandlar skor som jag skulle ha till jobbet (svarta skor, utan snörning, sköna att gå i, och man får inte visa tårna) Kul och se om man hittar några som passar in på beskrivningen. Ska i alla fall växla pengar på forex där, sen åker jag till Lollo, och sen kommer nog även Mille, Superkul att få träffa dom igen, var riktigt längesen nu känns det som! Sen kommer vi ju inte heller att träffas på hela sommaren, om dom inte kommer och hälsar på mig i cypern! :)

Sen sover jag över hos bästa Lollo som kunde skjutsa mig till stockholm på Natten/morgonen till Fredag. Så jag slipper åka tåg och boka hotell. Är hon inte för underbar!!!

Nu ska jag städa lite i rummet, så det ser fint ut innan jag åker! :)

hjälp!

Behöver hjälp av er!!
Vad ska man ha med sig? :S Har skrivit en lista nu, men det känns som om den är aldeles för kort... Det känns som om jag borde ha med en massa viktiga/bra saker, men kan inte riktigt komma på vad jag glömt... Vert ni något bra att ha med?

massor att göra

Ojoj, nu är det massor att göra! Ska göra en packlista, ska göra en lista på vad jag behöver köpa. Sen ska jag packa. Sen måste jag kolla upp om jag måste boka hotell, eftersom jag åker så tidigt på fredag morgon, så fanns det varken bussar eller tåg så att jag kom fram i tid.
 Jag tror inte riktigt att någon har lust att skjutsa mig mitt i natten. Så i så fall måste jag boka ett hotellrum till torsdag. Och i så fall så måste jag åka redan på torsdag eftermiddag/kväll... Herregud, nu börjar jag bli supernervös! Ska jag verkligen flyga aldeles själv till cypern? Någe sånt här skulle jag aldrig våga göra!

Nu måste jag ringa och kolla hur det är med min försäkring, sen ska jag ringa flygbolaget och kolla upp hur vikten är på mina väskor. För det står så konstigt i min biljett så jag fattar nada!

Ha en bra dag alla!

liten fundering

Finns det en massa läskiga småkryp, typ spindlar och så i Cypern? Tänkte på om det finns en massa farliga spindlar? :O

Bestämt!

AAaahh, nu har jag bokat flygbiljett! Och på fredag klockan 07.15 går mitt flyg från Stockholm! Sen klockan 12.25 landar jag i Cypern!
Sen ska jag vara där tills November!

Nu är jag både sjukt nervös och sjukt taggad! Allt gick så himla fort nu, då jag ju fick reda på att jag fick jobbet i går, och att dom vill att jag ska komma redan tills den 2Maj. Var även himla svårt att hitta flygbiljett med så här kort varsel, men det gick. Problemet var ju att jag måste åka nu redan på Fredag, så nu ska jag hinna inhandla allt jag ska ha med, packa, hinna säga hejdå till alla vänner, hur ska jag hinna med detta på 3dagar? Skulle även skriva tenta på onsdag. Men kan hända jag får hoppa över den. då jag inte vet om den hinns med. Ska kolla upp det med min lärare i morrn!

Ojoj, nu ska jag skriva en packlista,
och jag lovar att jag ska försöka uppdatera min blogg nerifrån Cypern!

Och jag kanske har glömt säga det, jag ska jobba som servitris på ett hotel! :)

cypern nästa

eller?

Fick i alla fall reda på att jag fick jobbet i cypern i dag! Så nu är jag supernervös! haha, fast har inte tackat varken ja eller nej till jobbet än.. Måste diskutera med mamma och pappa ikväll... Vet inte alls hur jag ska göra, men känns som om jag kommer att ångra att jag inte åker om jag tackar nej. Men ja vet inte. Nu har jag i alla fall lite att tänka på!
Så ska ta och gå ut och gå en sväng nu, så kanske jag kan rensa tankarna nu, hur mycket som helst som snurrar runt i huvudet nu!

Har i alla fall gått bra på jobbet i dag, varit fullt upp! Så det var ju skojj!

men vi hörs senare,
Kram!

drar iväg snart

Drar snart iväg till jobbet. Vet inte riktigt när jag kommer hem, men blir i kväll nån gång i alla fall. Så blir nog lite dåligt med blogginlägg i dag!

Men jag hoppas att ni får en superbra dag allihopa!


god natt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött

Nu ska jag lyxa till det så pass att jag får tillåtelse att gå och lägga mig nu! Ska lägga mig och läsa, och då ska jag inte läsa företagsekonomi! Den får vara klar för i dag! Men gick faktiskt bra nu, har lysnat på en föreläsning nu i kväll och hunnit med nästan halva kapitlet, så jag börjar komma ikapp min planering.

I morgon har jag tänkt att sattsa på att cykla till jobbet! Räknar med att det ska ta ca 1timme, men tror inte riktigt det kommer ta så lång tid, men kan vara skönt och slippa stressa och cykla som en tok!
Ska i alla fall bli kul att jobba lite igen, är taggad! Börjar klockan 11, så cyklar hemifrån klockan 10!
Lagom tid, så får jag lite sovmorgon i alla fall.

Så nu ska jag sova,
nattinatti allihopa!

Bokslut med pereodisering och lax

Inne på nästa kapitel nu, Bokslut med periodisering och fattar inte riktigt vad jag gör. Så ska nog kanske sätta mig och lyssna på en försläsning om kapitlet innan jag börjar med uppgifterna.

Mamma har även köpt hem färsk lax, så den är inne i ugnen nu i folie, och borde vara klar nu när som helst. Är superhungrig!

Hoppas att ni har haft en bra Påskdag allihopa! Vädret har ju i alla fall varit på våran sida, eller vad säger ni?

Nu ska jag försöka lite till med att lösa uppgifterna innan maten. Hinns inte riktigt med att lyssna på någon föreläsning innan maten känner jag.

Lägger upp en bild på festpersonalen från Mammornas 50års fest!

Glad påsk


myskvällar funkar det med

vart ingen utgång i går, men fick i alla fall min bror att stanna hemma med mig, så vi hade en liten myskväll i går. Gjorde god marängswish (stavning?) och kollade på film. Vart faktiskt lite mysigt, även om det är sjukt långtråkigft att sitta hemma en fredagskväll.

Nu känner jag verkligen längtan efter att komma iväg härifrån, hemmifrån över huvud taget! Skulle vara underbart! Får väl hålla tummarna för cypernjobbet.. annars blir jag kvar här hemma i sommar..

orkade inte snurra på den, men ni får lixom lägga huvudet lite snett och kolla :)

båtfix

Åkte iväg i morse med familjen för att täcka av och cleana och waxa båten, så är den så fin så, och redo för sjösättning!
Riktigt sommarväder är det, solen tar verkligen massor! Men det är inget att klaga på! Helt underbart är det!

Nu ska jag försöka plugga, är ju aningens efter i plugget.. Och i morrn ska jag jobba, så lär ju inte bli mycket plugg då!


mina söta kaniner


vårigt värre





tebax

hemma igen nu! Var supermysigt och har ätit hur mycket våfflor som helst känns det som! Sjukt mätt, men gott är det!
Sen var det fiskedamm! Haha, och alla fick vara med, till farmors stora glädje! Jag fick en fin handväska! Kommer ihåg att det nästan alltid var fiskedamm på alla kalas när man var liten! fast då fick man oftast en liten godispåse!

Nu ska jag översätta mitt CV till engelska och skicka iväg till jobbet i Cypern. Dom bad om ett i går käll, men då hade jag ingen ork till det. Har väl inte det nu heller, + att jag verkligen behöver plugga! Ligger sjukt mycket efter i planeringen som jag gjorde.. Vet inte hur jag ska hinna riktigt..

Förövrigt är jag fortfarande taggad på utgång i kväll! Men får se hur det blir.. Himla svårt och få med någon verkar det som =/ Men har ju ett litet tag till på att ragga upp nån som är sugen på att haka på! :)

Nu ska jag sätta mig med mitt CV...

våffel-kalas

Ska snart iväg på kalas till kusinen som fyller 17 i dag! Hon skulle bjuda på våfflor vid 11 ungefär.

Vart tyvär inga mer inlägg i går, var så trött i går när jag skulle lägga mig så jag somnade på en gång! Super skönt att bara kunna somna!

Mamma som gjorde så fina drinkar till oss igår, och pappa som fixar maten :)


Nu ska jag fixa mig iordning, ska åka 30min! Men vi hörs! Kan hända det blir lite senare, för vi ska iväg till båten efter firandet tror jag.

ha en bra dag allihopa!

vår fotografering

Har varit ute och fotat, så himla kul och fota nu på våren!
Lägger upp en bild nu, resten kommer lite senare. Har en del bilder att kolla igenom!


bildäcksbyte

Har bytt däck på mammas bil nyss. Hade aldrig bytt däck innan och det kändes som en bra grej att lära sig! Så pappa bytte på sin bil så bytte jag på mammas, fast fick be lite om hjälp då och då ;) Så nu kan jag det!



Är även väldans sugen på utgång i morrn.. Så ska se om det kanske kan bli nån sån i morrn oxå, vore ju kul!

Känns himla tråkigt att inte åka iväg på zumban i kväll, men men, får väl dansa lite extra nästa vecka! Sen tror jag att henrik och jag skulle springa lite intervaller i morrn, han var tydligen taggad på det. Får se hur mycket av det jag orkar! Haha, jag har verkligen noll kondis för tillfället! Helt sjukt vad dålig den är! Men, då kan den ju bara bli bättre!

Nu ska väl jag återgå till plugget. Otippat, men sant! ;)

flower power

Sitter och försöker skriva en massa bokslut i exel nu. Tröttnade på att skriva i blocket. Det är ju huuur mycket som helst att skriva, hur kan någon vilja bokföra/göra bokslut utan dator? Tidskrävande är va det är. Och ett stort tålamod!

Blir ingen Zumba för mig i dag, så ska försöka ut och springa i stället. Anledningen till att jag skippar Zumban är för att vi ska fira min bror i dag, som igentligen fyller den 2 Maj, men då åker han och Ida till Barcelona, så då firar vi honom i dag. Och ska jag iväg till Zumban så åker jag vid ca 17.30 och kommer hem ca 20.45. Himla tråkigt och missa, men känns ju ändå kul och kunna vara hemma och umgås med familjen. Var så himla längesen hela familjen umgicks så här.

Nu ska jag fortsätta min underbart roliga arbete i exel.


frukost

Vart en liten senare frukost i dag, men vi unnade oss det nu. Lite vardsgslyx sådär ;)


bokslut

Håller på och försöker förstå mig på att föra bokslut. Har nästan kommit igenom det första kapitet nu. Så kan nog klara av mitt mål som var att klara av kapitel 25 i dag. Skulle ju vara skönt om jag kunde börja med kapitel 26 i morrn. Så kör väl på tanken att klara av det.

Men nu ska jag ta och gå ut en sväng. Vi hörs!

älska mig

Åååh, kom på att jag glömde säga vilken bra film jag kollade på i går. Väldigt sorglig, men tror att den stämmer in på många människors liv.

Älska mig, heter filmen. Vart själv tipsad om den, och känner att jag måste sprida den vidare! :) Om man inte vill/kan köpa den så finns den upplagd på youtube i väldigt bra kvalité, i åtta delar. Men får varna för att tårarna bara forsar ner på kinderna!

Nu ska jag väl återgå till mitt pluggande!


God morgon

Eller ska man säga god förmiddag? När börjar förmiddan?

Har i alla fall vaknat och ätit frukost nu. Ska plugga massvis i dag. Gjorde ett pluggschema för mig själv inför tentan, har ungefät ett kapitel om dagen om jag ska hinna med en dags repetition. Så fick lite panik! Vet inte om jag klarar av ett kapitel om dagen!? Upp till bevis kanske då!

Har ju min kära bror hemma så kan ju kanske få lite hjälp därifrån om det krånglar med matten..

Så nu är det väl bara att sätta igång, vi hörs!

matlagning

I kväll är det jag som ska laga mat! Haha, spännande och se hur det blir!
Ska bli falukorv i ugn och potatismos, om det blir lyckat kan jag ju kanske ta ett kort och lägga upp sen! Hur mycket potatis ska man skala till 4 personer? Ska kanske fråga pappa!?

Vi hörs senare!

föreläsningar

Har lyssnat på 3 föreläsningar nu, helt slut i skallen. Så nu ska jag gå och och fixa lite i trädgården tror jag! Mys! Har lust att plantera i landet faktiskt! Mamma har ju köpt en massa kul frön nu, så kan ju vara tajm att sätta dom i jorden nu!

Min kära bror ska komma hem i dag med motorcykel också, jag vill oxå ha motorcykelkörkort!! Skulle ju vara underbart!

Men nu ska jag ta mig ut, det är ju lika underbart väder i dag ju!

god morgon

God morgon på er!
Jag har ätit frukost, tagit en promenad och släppt ut kaninerna. Nu ska jag sätta mig och lyssna på en föreläsning om bokslut. Men, om jag inte får någon om tenta nu, så har jag bara 2 tentor kvar! Sen är jag klar med Företagsekonomi B!! Underbart!

Bloggar väl lite mer senare i dag. Kan hända jag försöker ta lite kort ute i dag om det fortsätter vara fint väder, men det ska det väl göra?

Ha en toppendag allihopa!

sommartider

Jag blir så himla glad när det är så himla fint väder ute! Känner mig superglad nu när man har kunnat gå runt i shorts och linne på gräsmattan i dag! Helt underbart!

Nu har jag suttit och pratat med mamma och pappa och druckit te, mys! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Tänkte plugga lite, men kollade på klockan och kände att det orkade jag inte nu. Känner mig lite rastlös faktiskt!
Det är nu man skulle bo nära nån kompis så man kunde gå över och prata lite ju! ingen som har lust att flytta hit?

Jaja, blir väl inte kvar här så länge till hoppas jag, vill flytta! Vill ut och göra saker! Sen är jag faktiskt lite sugen på att börja plugga, men är ju så himla velig så ja vet ju inte vad ja vill plugga till riktigt.. Så till hösten blir det inget plugg för mig, har faktiskt inte ens sökt en enda skola.. Har inte riktigt koll men tror att sista ansökningsdagen har väl varit nu för dom flesta skolor? Eller?

Nu ska jag väl hitta på någe och göra, kanske ska lägga mig och kolla på nån film så kan jag ju gå upp tidigt i morrn. Kan ju vara bra!

Fick även reda på att jag ska jobba på cafét i askersund Söndag och Måndag! Roligt! Äntligen lite att göra! Har jag även nämnt att jag kom vidare till nästa intervju inför Cypern-jobbet? Fick i alla fall reda på det för nån vecka sen! Spännande!

Nu får ni ha en bra kväll allihopa!


utedag

vad det börjar kännas att sommaren är på väg nu! Har ju varit supervarmt ute i dag!

Har i alla fall städat och stallt undan kaninernas vinterbur, det var inte det lättaste att bära iväg den själv! Haha, skulle kanske ha väntat på att nån kom hem som kunde hjälpa mig. Men skam den som ger dig ;) jag fixade det ju i alla fall! Men tror nog att min kära pappa får hjälpa mig med att få upp den på garagevinden. Tror jag skulle behöva några slags superkrafter för att få upp den dit själv!

Annars har jag suttit på altanen i solen och läst en massa företagsekonomi, och så har jag gått en långpromenad! Var ute i 1½ timme och gick! Kände efter någon kilometer att långbyxor och långärmad tröja var dumt att ha på mig! Så varmt vart det!

Nu ska jag få hjälp med buren, men vi hörs senare!


plugg


måndag, igen

Oxå var helgen slut! Helgerna är aldeles för korta! Tar slut innan dom knappt börjat känns det som!

I dag ska jag plugga. Ska börja och plugga inför nästa tenta! Ska nog sätta mig på altenen i solen och plugga. För i dag är det faktiskt verkligen varmt! Nästan 17grader här nu!

I morse var det någon brandskyddskontroll här hemma. Var någon som gick runt och inspekterade, tror inte han hittade några fel i alla fall :)

Hoppas ni alla får en toppendag ni med och njuter av solen!

solen lyser himlen är blå, vad det är skönt att leva då

Har varit ute nästen hela dagen i dag. Har bland annat fixat iordning uteburen till kaninerna, så nu är dom ute igen! Jätteglada vart dom!

Gårdagen var superkul, och jag tror att alla tyckte att det vart en lyckad dag/kväll! Och även om vi började tidigt (klockan 3) så var folk kvar väldigt länge! Superskojj!

Nu ska jag ha en lugn kväll och göra ingenting, har precis ätit macka och druckit te med familjen. Mys! Var superlängesen hela familjen var samlad, och så är Ida med Henrik hem oxå, så det är kul!



seg dag

Vaknade sent i dag. Sen satte vi oss på altanen en stund och njöt av solen! Kaninerna fick komma med ut oxå, dom sitter faktiskt ute fortfarande. '

Nu märks det verkligen att sommaren börjar närma sig. Solen börjar riktigt värma! Underbart!

Nu ska jag fortsätta med min sega dag. Kommer kanske lite mer uppdatering till kvällen!

Ha en bra dag och njut av solen allihopa!

iordning fix

Nu håller vi allihopa på att fixa oss iordning för fulla muggar. Ska iväg om 30min och göra iordning för att börja ta emot alla gäster. Kommer nog bli kul!

Jag har dock haft lite svårt att hitta någon Mamma Mia outfit, som är temat för kvällen. Blev jeansshorts och en randig tröja. Känns inte så där himla fantasifullt, men jag hade inga hängslebyxor hemma, och hade ingen lust att köpa. Men det här blir nog bra. Kan bli aningens kallt, men vi ska ju inte heller vara ute så särskillt mycket.

Har inte så mycket mer att skriva nu, men ni får ha en bra lördag allihopa!


sent sent

Har varit fullt upp i dag. Men nu är det mesta fixat inför i morrn, var i väg och dukade och fixade bordsplasering och fixade iordning med musiken vid dansgolvet. Så nu är nästan allt klart. Kommer nog bli en superkul dag/kväll i morrn! 

Nu ska jag snart, eller typ om 1½ timme åka in till hallsberg och hämta pappa som kommer med tåget. Sen ska jag sova, kommer väl behöva gå upp tidigt i morrn och fixa klart det sista. Tror att allt folk ska komma till klockan 3 ungefär.

Hoppas ni får en bra helg alla, antar att det inte kommer bli mycket till uppdatering i morrn!


recept

Bakar cupcakes för fulla muggar nu!

Tänkte lägga ut receptet på frostingen jag har på cupcaksen!

Ingredienser:

100gram phiadelphiaost
60g mjukt smör
300gram florsocker
1tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker
2. Vispa ner phiadelphiaosten
3. Färga glasyren med karamellfärg eller behåll den vit
4. Använd dig gärna av en sprits när du ska ha den på muffinsen. Men det går även att breda den med en sked.



god morgon

God morgon alla!
Mamma och jag har precis ätit frukost! Sen blir det att sätta fart med muffinsbakande och fixande med allt! Jag han inte riktigt städa rummet i går, så ska göra det nu på förmiddagen! Tror det kommer att gå ganska fort!

Får se hur mycket uppdatering det blir i dag. Men ska försöka!!

Vi hörs!

Zuuuumbaaa

Oooh, vad kul det är! I dag gick det faktiskt bättre än förra gången. Nu var det lättare att hänga med i alla stegen. Men så himla kul är det! Har betalat för 5 gånger framöver nu, så ska bli skojj!

Nu ska mamma och jag dricka te och äta avokado och sallad och kolla på Harry Potter. Vart ingen film i går, det hans inte riktigt med.

Ha en bra kväll allihopa!


its not the fall that hurts, its when you hit the ground

Kom på nu att jag inte har virkat på ett tag!! Men har inte riktigt hunnit med det, men ska ta tag i det i veckan nu! Så fort helgen är över nu! Då ska jag virka som aldrig förr! ;) Det kommer bli bäst!


Chokladmuffins

Här kommer receptet jag använder mig av till cupcaksen jag gör nu. Receptet är i grund och botten ett recept till en chokladkaka, så det går lika bra att hälla smeten i en smord och bröad form, i stället för i muffinsformar.



Chokladkaka

Ingredienser:
3dl socker
2½dl vetemjöl
1½tsk bakpulver (jag hade 2 tsk)
4 msk kakao
150g smör
2ägg
1½dl hett vatten

Gör så här:
Smölt smöret i en kastrull och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa äggen lätt och rör sedan ner dom tillsamans med det smälta smöret i bunken med de torra ingredienserna.
Rör sedan i vattnet.
Sedan är det bara att dela upp smeten i formarna/den bröade formen.

Låt sedan vara i mitten av ungen i ca 180grader.
Tiden dom ska vara inne är 40 min. Men eftersom jag hade dom i små muffinsformar, så hade jag dom inne ca 15min.

Sedan är det bara att äta dom som dom är, eller vispa ihop en glasyr och spritsa på.


städat och fixat

Nu är huset skinande rent! Tänk så lätt dte går med lite musik i bakgrunden! Det är bara mitt rum som behöver städas lite till.. Men det är inte så stökigt, bara att jag har ju tagit över henriks del i rummet oxå, osså ska han komma hem i morrn. Så ska fixa klart det. Men kan hända att jag kanske fixar det i morrn..

Nu har jag i alla fall bakat klart en satts med cupcakes, ska göra resten av alla cupcakes i morrn. Och så sätter jag nog inte på glasyren förens på lördag, innan festen. Blir super!

Om ca 1timme åker jag in till askersund och möter upp Mia, sen drar vi iväg och kör ett Zumba pass! Jag är supertaggad!

Nu ska jag lägga ihop alla muffinsarna och städa undan lite i köket! :)

live från bageriet

Tog precis lite kort här i köket medans jag väntar på att cupcaksen ska ut ur ugnen!


I can still recall, our last summer

Uuuuunderbart, fick precis reda på att jag klarade tentan i går! Så nu ska här firas med att baka ännu mer cupcakes! Också är det även städdag. Ska städa huset och storstäda mitt rum i dag tänkte jag!

Sen så är det Zumba i kväll! Så ska försöka hinna med allt städande och bakande innan klockan 5. Dags att sätta fart kanske?
Har i alla fall städat lite i mitt rum nu på förmiddagen, men det är långt ifrån klart.

Så nu ska jag sätta igång och baka tror jag!

cupcakes!

Har bakat cupcakes för fulla muggar! Nu ska vi strax sätta oss att äta! Jag är hungrig som en tok, glömde äta lunch i dag! Hur kan missa mat lixom? Haha

Tog några bilder på cupcakesen, men ni får ha lite överseende över att dom inte är så snygga än, men man måste ju börja någonstans! Eller hur?
Men lite fina blir dom ju i alla fall, himla kul och få spritsa och dekorera, supermysigt!

Bästaste mamma kom även hem med denna underbara film som släpptes på dvd i dag! Jag missade ju att kolla på den på bio! Så i kväll kanske?





tentan avklarad

uuuusch, har suttit och skrivit tenta i flera timmar nu. Och det kändes ju inte alls bra. Men jag hoppas att jag slipper en omtenta!

Nu ska jag baka en massa cupcakes som lite tröst så ja kan tänka på annat. Så ska leta upp lite recept nu.
Lägger väl upp lite bilder under tiden jag bakar!


är jag fortfarande uppe!?

Jag har ju ingen koll på min själv över huvud taget. Jag skulle ju ha sovit för i alla fall 1 timme sen! Varför är jag fortfarande uppe? Jaa, inte vet ja..

Jaja, får väl hoppas att tentan går bra i morrn i alla fall. Hoppas verkligen på det! Och i morrn ska jag köpa massa ingredienser till cupcakes! För i morrn ska jag baka! Så då kan ni räkna med bilder på bloggen!

Men nu ska jag sova, nattinatti alla!!


tråkigt väder är pluggväder

Tur för mig att det är tråkväder i dag. Så jag inte får för mig att gå ut i stället för att plugga. Men nu börjar det bli tråkigt och plugga. I morrn är det tenta som gäller.. Så är väl bara att kämpa på nu så jag kan få den här tentan avklarad så jag kan sikta på nästa.

I helgen är det fest som gäller! Då fyller min mamma 50, så hon och 2 av sina vänner (som även dom fyllt 50 i år) har fest på lördag. Vi har planerat massor och det kommer nog bli en superlyckad och superskojj kväll! Är faktiskt supertaggad! Min kära bror kommer hem på fredag för att hjälpa till med lite förberedelser i lokalen vi hyrt, kommer bli grymt.

Nu ska jag fortsätta pluggandet. Känner mig faktiskt riktigt duktig på bokföring ;)

Mamma och jag på min student!

lördagen i bilder

Maya hade fixat så fina Cupcakes innan hon åkte och hämtade mig!!


Mayas supersöta katter!





Satt på deras supermysiga altan och åt supergod tacos-röra som Maya gjorde!

Sen plingade det på dörren


Sen var hela gänget samlat :D


Sen vart det tyvär inget mer fotande, men resten av kvällen ägnade vi åt en massa prat och sen vart det filmkollande! Mys! Tack så supermycket Maya för en superbra kväll!!

promenad i solen

Vart en supermysig promenad i går, helt underbart!! Var ute ca 1timme och gick, gick ner till harge och kollade vid stranden. Mysigt! Här kommer lite mobilbilder från promenaden!





bristande självdiciplin

Lägger undan pluggandet ett tag nu.

Inte för att jag förtj'nar det, men det är så himla fint väder så jag tänker släppa ut kaninerna i uteburen ett tag, och gå runt harge. Hela 13 grader i skuggan!! underbart!

Sen, ska jag sätta mig och plugga. resten av dagen. på onsdag är det tenta som gäller.


debet och kredit

Sitter och pluggar för fulla muggar. Därav har det inte blivit något bloggande i dag. Men ska ladda upp bilder mm i kväll! Nu ska jag fortsätta pluggandet!

Men i kväll kommer det bilder, så håll utkik!

Hoppas ni får en superbra dag allihopa!

underbara vänner

Har haft en supermysig lördag hos Maya med Lollo!! Det var verkligen supermysigt och så himla kul att träffas! Bilder och mer text kommer i morrn, nu ska jag fortsätta kolla på New Moon med mamma! Ännu en myskväll!

nattinatti alla!!

tidsinställt

Kör ett tidsinställt inlägg, nu. För är väl troligtvis på väg till Maya/är hos Maya nu.

Fick i alla fall åka med kusinerna in till örebro, så slipper ta bussen. Sjukt skönt, gillar inte bussar!

Känner att jag inte har så mycket att skriva mer för tillfället, så kör på lite bilder på Maya, Lollo o mig :).

Ha en bra lördagskväll allihopa!!




ladies night

Sitter och pluggar för fullt nu så jag kan få tillåtet att få ledigt i kväll och i morrn!
För i kväll är det tjejkväll hos Maya! Kommer bli supermysigt! Lollo ska även dit, så det kommer bli super! Kunde ju inte träffa henne i går. men blir lite myskväll i kväll med B&J, film. Det är då det blir som bäst! <3
Så lite senare tar jag bussen in till örebro, eller om jag kunde åka med kusinerna in, får se hur det blir.

Så det blir nog inte så mycket bloggande i dag, eller i morrn. Men ska försöka komma ihåg kameran så jag kan ta lite bilder i kväll. Låter väl bra!?

Nu ska jag fortsätta pluggandet med kredit och debet och alla dessa konton och dubbla bokföringar. varför ska allt bokföras på 2 ställen? Det blir så mycket krångligare då!


hihi, en gullig bild på Lollo och Maya, Maya syns lite i bakgrunden i alla fall. Och glada är dom båda två <3


fullt upp

I morse åkte pappa och jag in till motala och hämtade brädor. Vi passade även på att springa lite ärenden på stan, systemet, osså handlade vi räkor och krabba till i kväll! Sen så råkade vi även hamna på ett fik i motala, av någon anledning hamnar alltid pappa och jag där när vi är i motala!

Nu ska jag sätta mig och lyssna på en föreläsning på nästa kapitel i företagsekonomin. Sen ska jag väl plugga en stund. Sen ska jag väl kanske hjälpa pappa med altnen, inte för att jag direkt kan bygga. Men han ville ha hjälpa i alla fall. Hålla i brädor och skruva kan jag i alla fall ;) Alltid något!

Måste även nämna vad läskigt det är när man blir påmind hur lätt det kan hända olyckor! Vart påmind om det igår. Himla otäckt, även om ingen vart skadad. Som tur var!

Nu ska jag lyssna på föreläsning, ha det bra allihopa och blås inte bort i stormen!


zuuumba

Åååh, det var så galet kul med zumba!! Men samtidigt sjukt jobbigt, måste verkligen vara superbra träning för heöa kroppen, är helt slut nu. Men det var verkligen superskojj, och kan verkligen rekomendera er allihopa att prova på zumba! Man blir så himla glad av det!

Sen har även min underbara vän Lollo beställt Peace and Love biljetter nu till oss, så nu jäklar!! Ska bli så sjukt kul! Men beror lite på om jag får jobbet på Cypern och hur dags jag ska åka dit i så fall... Men får se, hoppas på att komma iväg på P&L i alla fall! <3

Nu är jag supertrött och ska lägga mig och läsa. Ska upp early early i morgon, ska med pappa o hämta massa brädor och så ska vi fixa klart det sista på altanen. Kanonsnyggt är vad det kommer bli!!!

nattinatti på er allihopa!

zumba

Nu känner jag mig duktig, har jobbat igenom hela kapitlet. Så nu är det bara 4 kvar, och tenta på onsdag... Otaggad, men ska fixa den! Så får väl ta och sattsa på att ha nästa kapitel klart i morgon. Vill i alla fall vara klar med alla kapitel på måndag, så jag kan ämna tisdagen åt att repetera.

Nu om en halvtimme så ska jag iväg till bussen in till askersund. Sen ska Mia plocka upp mig osså drar vi iväg och dansar zumba. Är så himla taggad, så sjukt skojj ska det bli! :D

Nu ska jag väl försöka hitta någrra bra träningskläder, så jag hinner med bussen.

kram!

städdag

i dag är det torsdag, och jag har lite grann gjort torsdagarna till städdag. Så nu har jag städat hela huset, det vart så fint så!

Nu satte jag mig med plugget igen... Men det är grymt trögt nu.. fattar nada av balansrapporter och kredit och debet (jag har alltid trott att det hette debit!!) Har verkligen försökt att fatta hur ja ska ställa upp debet och kredit och vad som ska ställas under vad, men när reglerna hela tiden ändras lite hit och dit, och det inte finns med i formelsamlingen, nej det ska man tydligen lära sig utantill.. Hjärnan börjar nästan överhettas! Men ska lyssna på föreläsningen en gång till och hoppas på att kanske fatta nu. Vill bli klar med kapitlet i dag!


Hihi, ett gammalt kort på mig, liten och söt :)

godmorgon

Vilken storm det är ute!! Jäklarns vad det blåser!

Har i alla fall ätit frukost nu och ska sätta mig och plugga. Var ju bara tvungen att kolla facebook först, måste ju få veta allt som händer. Haha

nej, har itne så mycket vettigt att skriva för tillfället.. Ska föresten på Zumba i kväll, ska bli superskojj och jag är jättetaggad! Har sådanna förväntningar nu när man hört av så många att det ska vara superskojj och suuperbra träning! Så nu jäklarns, Kommer ju bli vältränad efter första träningen nu, eller hur ;)

Hoppas ni får en bra dag allihopa!

pappa hemma

Pappa har kommit hem för att hölsa på nu! Men han åker på söndag igen, men får i alla fall hälsa lite på han! :)
Nu är det sveriges mästerkock som gäller!

Har pluggat på ganska bra i eftermiddag så det känns bra.

Nu är reklamen slut!
Nattinatti!!


inomhusväder

Riktigt inneväder är det i dag. Det duggregnar och är grått.
Men då känns det ju i alla fall inte riktigt lika jobbigt att sitta inne och plugga. Men kan inte säga att jag fått mycket plugg gjort i dag. Tyvär. Behöver verkligen det.

Men vart sugen på att fota, så har fotat lite random bilder i huset en stund.
 Föresten så gick intervjun bra, dom ringde nästen exakt när jag hade skrivit förra inlägget. Men dom var supertrevliga och det kändes bra. Men vet inte om jag kommer att ta jobbet eller inte. Livet är fullt av val, eller hur var det nu?

Nu ska jag försöka sätta mig och plugga. Om jag inte hittar någe mer kul på vägen, det vet man ju aldrig.


slut på fantasi

Sitter och väntar på att det ska ringa på min skype. Har en arbetsintervju i dag med jobbet jag sökte på cypern. Och det skulle ske via skype. Men är faktiskt himla drygt att sitta och vänta så här! Blir ju bara nervös av att vänta!

Och förlåt för designen. Är inte nöjd över huvud taget, men jag har ingen fantasi till att fixa ihop någon ny. Och färgerna är rent av hemska. Förlåt, men ska fixa det så fort jag orkar. Kanske i kväll.

Nu ska jag återgå till att sitta och vänta, kan ju kanske plugga lite för att fördriva tiden.


bygger om

Måste be om ursäkt för hur min blogg ser ut för tillfället. Inget är klar eller riktigt som det ska, men ni får stå ut ett litet tag till, så ska jag försöka få det som jag vill.
Kände bara att det behövdes lite ändring här på bloggen. Det som är nu får vara lite tillfälligt, så ska jag fixa mer i kväll/imorgon!


pannkakor

Står för tillfället och steker pannkakor. Tänkte fixa crepes till kvällsmat! Med champinjonfyllning tänkte jag. Sååå himla gott! Var jättelängesen jag åt crepes faktiskt.
Nackdelen är att jag och att steka pannkakor inte går ihop, mot slutet brukar jag ha fått in flytet. Men då är man ju ändå klar, så då spelar det ju ingen roll. I början blir det aldrig som jag vill, och oftast (i dag inget undantag) får jag lust att kasta både stekpannan och smeten så långt bort från mig som möjligt. Har än så länge motstått den impulsen.


ååååhh

Gick upp tidigt i dag, helt i onödan... Och sen kunde jag inte gå och lägga mig igen heller, för det kändes ju onödigt.. Vi skulle få hem nån brandskyddskontroll-gubbe i dag, mellan halv8 och 10, men när jag har gått och och ätit frukost, ser jag en lapp som det står att kontrollanten inte kommer i dag.
Så då dukade jag fram mysfrukost så åt jag frukost framför tv:n. Nu ska jag sätta mig och plugga.

Och på torsdag, då ska jag träna Zumba, är supertaggad!

Ha det bäst!!
Kram!

tidsinställt.

Vart så många inlägg på en gång nu, så jag kör på ett tidsinställt inlägg. Tog ut kaninerna förut i deras hage nu när solen var framme och det var någorlunda torrt på backen. Dom tyckte det var superskojj, och det var verkligen full rulle när dom for runt! Kul att se dom så glada, nu sitter dom nere i buren helt slut ;)



vårbilder

blev en hel del bilder, men får se hur många jag orkar ladda upp! Här kommer några i alla fall!



vårväder!

Underbara vårväder! Heeelt underbart ute i dag ju! Tog bilen till Öna (10min bort från oss med bil) i dag med mamma och mötte upp mormor och morfar där. Sen gick vi runt prinskullen, var ofta där när jag var mindre lekis och mormor och morfar. Men nu var det faktiskt himla längesen jag var där, men ett underbart ställe att åka till nu på våren verkligen! Synd bara att varken vitsippor eller blåsippor hade kommit upp än, men dom var på väg. För på våren brukar det vara ett hav av blommor där.
Får åka dit om nån vecka igen och kolla!

Tog i alla fall en massa bilder där, så laddar över dom till datorn, så kommer det väl några inlägg med bilder!

what about a second breakfast

Förlåt för min grymt dåliga uppdatering i går! Ska bättra mig! Ska även försöka ha med mig kameran lite oxå, så ja kan lägga upp bilder!

I alla fall så har dom hört av sig från jobbet jag sökte i Cypern, och jag ska bli intervjuad på onsdag. Kommer att bli en skype intervju, och ska vara beredd mellan 10 - 12. Spännande spännande!
 Jag vet att det är många som sökt, så jag tar inget för givet, jag har inte ens bestämt mig för om jag ska ta jobbet om jag blir erbjuden det.
Ibland känner jag att det skulle vara så sjukt kul och att jag självklart ska ta det, men ibland fegar jag ur lite tror jag. Känner att jag kanske ska jobba på här hemma i stället under sommaren.. Usch, det är så himla svårt och välja.. Åker jag så kommer jag ju att vara borta till oktober, och kommer inte att kunna umgås alls med vänner och familj under sommaren, även om jag självklart kommer få vänner där borta, så blir det ju inte riktigt samma sak..

Men som sagt, kan ju faktiskt vänta med och ta ställning till hur jag ska göra tills jag verkligen vet om jag får jobbet eller ej.

Nu sitter jag och är hungrig... Även om det inte var längesen jag åt frukost. What about a second breakfast?, jatack.

Ska i alla fall försöka ägna den här dagen åt plugget. Måste komma igång nu!!


no pictures

tyvär så blev det inga bilder i går i alla fall.. Lollo glömde sin kamera, och jag glömde påminna henne om den. Haha Typiskt mig och glömma, faktiskt!
Men kan säg att det var en jätte trevlig kväll hos Zanna och vi vart superfina både Lollo och jag! :) Riktigt kul att få hjälp av en duktig med sminkning och välja färger mm.
Sen åkte vi vidare och träffade lite vänner. Men satt mest i lägenheten och pratade om inget alls.

Nu har jag inte gjort så mycket än i dag. Tagit fram företagsekonomiböckerna, men inte riktigt satt mig och pluggat än. Dom ligger här brevid och blänger surt på mig. Men jag tänker ignorera dom ett litet tag till.


Ska fixa lite ute i dag, osså ska jag baka något tänkte jag! Himlans grått och tråkigt nu ute faktiskt! Så vill vi ju inte ha det!?

Såå, ni får ha en bra dag alla!!
Kram!

Och svar på en fråga om vart jag ska dansa Zumba, Det ska jag göra i vretstorp, som ligger här vid askersund!


Såå, ni får ha en bra dag alla!!
Kram!

saturday night

Hade en superskojj kväll! Vart en jättelyckad kväll med trevligt folk! Var verkligen jättekul!

I kväll ska jag in till örebro igen och möta upp Lollo, då ska vi iväg till Zanna på mary kay sminkning :) Ska bli skojj! Sen får vi se vad vi hittar på efter, om det blir bio eller någe annat.
Tänkte försöka få lite bilder ikväll, lyckades ju inte med det i går, dåligt! Men ska försöka med det i kväll!

ha en bra dag allihopa!

glömde!

Glömde att säga att jag nu ska börja dansa Zumba! Ska börja nästa vecka! Är supertaggad och det ska bli jättekul, nu ska jag äntligen komma igång!


taggar

taggar till i kväll, ska bli kul!
Nu ska jag hoppa in i duschen och leta fram lite kläder som jag ska ha på mig ikväll, sen ska jag kolla upp hur det blir med bussar oxå. Himla kul att bo på landet <3

Först ska jag ut och gå en stund, får hoppas på att det inte börjar regna igen!

Ha det så bra alla!!

RSS 2.0