mumsigt recept.

Hej alla. har fixat runt lite nu på morgonen/förmiddagen. Skurit kakan jag bakat i går och fixat plats i frysen. Inte lätt!
I dag kommer kusinen från Göteborg och ska fira sin födelsedag, Grattis Malva!

Här kommer bilderna och receptet på kakan:


Nötmarsipanrutor
ger ca 24 st.

300g rumsvarmt smör
300g florsocker
1 ½tsk vaniljsocker
8ägg
6msk mörk rom
200g mörk choklad
200g malda hasselnötter
160g mjöl
1tsk bakpulver
4msk aprikosmarmelad
400g marsipan
150g mörk kakaoglasyr (Jag hade ingen kakaoglasyr utan smälte mörk choklad och rörde i lite olja)

Till degen:
Rör smöret poröst med siktat flor- och vanilj-socker. Separera äggen. Rör ned äggulorna lite i taget i smör- och sockerblandningen. Rör sedan ner 3msk rom.

Sätt ugnen på 175C. Låt chokladen smälta i vattenbad och sedan svalna tills den är fingervarm. Blanda och sikta ner mjöl och bakpulver. Rör ner lite smält choklad i äggsmeten och rör sedan ned omväxlande mjölblandningen, hasselnötterna och resten av chokladen.

Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten på plåten och grädda i ca 25min. Låt kakan svalna på galler.

Häll aprikosmarmeladen genom en sil (jag struntade i det, vart super ändå) i en liten kastrull. Rör ner resten av rommen hetta upp och bred sylten över kakan.

Lägg ut plastfolie på en arbetsyta. Knåda igenom marsipanen väl och kavla ut den på folien. Lägg den utkavlade marsipanen på kakan.

Gör glasyren enligt anvisningarna på förpackningen och bred den över kakan. Låt svalna och skär sedan i 24 jämnstora bitar.

Sen är det bara att äta! :D


Kommentarer
Postat av: Maya

åh, det såg supergott ut! Måste prova nån gång! ;D

2011-02-23 @ 21:17:39
URL: http://mayaolivia.blogg.se/
Postat av: Lollo

åh va gooda dom verkade!!! Tycker iofs inte om marzipan men :P snygga att bjuda på annars ;)

2011-02-24 @ 21:11:16
URL: http://www.nattstad.se/louisebrantsberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0