bra dag

Har varit en ganska bra dag i dag, har städat, bakat, och lyssnat på försläsning. Har haft lite och göra hela tiden, men har inte haft några måsten.
Är dock aningens ensamt i längden måste jag säga, så ska bra sjukt skojj att gå ut i morrn! Är redan en massa taggad!
Så i morrn blir det utgång med Sandra, Lollo kanske hakar på, beror lite på hur hon hade det. Kommer bli superskojj! :)

Nu ska jag lägga mig och kolla på film :)

nattinatti alla :)

retigt värre

Har fått nån jobbig rethosta! Inge kul alls, men de går väl över snart :)

Har bestämt att jag ska få en dag utan plugg i dag. Ska lyssna på en föreläsning nu på förmiddagen bara. Sen ska jag mest fixa lite. Ska baka lite i dag tänkte jag, vart sugen på det!
Sen ska jag försöka börja min virkning oxå, kommer bli suuper! :D


på håret

Fick precis ett mejl om att jag klarade tentan, men tror att det verkligen var på håret!! Haha, det kändes verkligen inte bra alls! Men men, skönt att jag klarade den i alla fall.
Nu är det bara att tagga om till nästa!

Sitter hemma hos mormor och morfar nu, åkte hem till dom direkt efter tentaskrivningen. Åt mat här, sen åkta jag nästan direkt mot "stan" här i askersund. Träffade även en vän där, Mia, så vi hade sälskap och kollade runt i alla affärerna. Sen satte vi oss på ett café och pratade en massa, satt lite mer än en timme! Men mysigt var det! Vi unnade oss till och med en chkladkaka och varm choklad! Choklad kan man ju inte få för mycket av!

Handlade i alla fall en 20års present till Mille, och även en massa garn med tillbehör inför luv-stickningen. Tänkte börja med det i kväll. Hoppas på att det blir bra, har ju som sagt inte virkat sen 8an. Men har tagit hjälp min personliga virk-instruktör, mormor! :D

Snart kommer nog mamma hit, när hon kommer från jobbet, så då tar hon och jag bilen hem.

Hoppas ni haft en bra dag alla!

tenta

Har skjutsat mamma in till askersund och har nu precis ätit frukost, nu ska jag sätta mig och plugga lite på det sista tror jag, sen klockan 9 ska jag iväg och skriva tenta. Wish me luck!


nu ni!

Hihi, jag har sökt jobb på ett hotel i cypern idag! Busigt av mig va ;) Verkade skojj i alla fall, men tror inte ja får det, men sökte i alla fall ;)

Nu ska ja sova, i morrn ska ja upp tiiiidigt!!

what!?

Hur kan dom flytta på halv åtta hos mig, för någon jäkla fotboll!? Heeeelt sjukt! Inte okej! Nu är jag upprörd. Slog av Tv:n och satte mig och pluggade i stället.

vädret

vågade knappt kolla ut i morse efter att ha läst på allas statusar på facebook! Men här är det inte snö i alla fall, men regn och blött är det! Har suttit och pluggat i dag, så som jag även kommer att göra resten av dagen! Känns ju inte riktigt super inför tentan i morrn. Men ska försöka trycka in allt i huvudet i dag. Så hoppas vi det stannar där!

Nu ska jag fixa lite te och sätta mig med plugget igen!


vår!

Var ute och fotade i trädgården lite


god morgon!

Det ligger snö på backen här hemma!!!
Inte mycket, men ändå, det ligger ett litet tunt snötäcke på marken. Åååh, vad sånt här är jobbigt, när man riktigt vill ha vår, och får se hur fint det kan vara, osså helt plötsligt snöar det igen.

Men, får väl tacka vädergudarna för det var ju ändå inte mycket snö som kom. Så det försvinner väl fort!

I dag ska jag plugga, Måste verkligen sätta mig ner och plugga massvis i dag! Är så mycket som ska in i huvudet!

Hoppas ni får en bra dag allihopa!

Kram!


bilder från i dag

Var iväg och kollade på Lollo nu, kom fram lagom tills hon skulle hoppa fram till 1m :D Superduktig var hon, Och det gick superfint med båda hästarna! Kunde tyvär inte stanna tills nästa klass, men fick se lite i alla fall!

Här kommer lite kort jag tog, vart inte nöjd alls, men får ta och följa med någon mer gång och gå in lite mer helhjärtat i fotograferandet :) Men det är svårt i ridhus..


Lollo och Z




Lollo och PW









Det var dom bilderna jag tog :) Får bli mer nästa gång! :D
Superduktiga var dom i alla fall!!
Mer info om hur det gick ser ni nog snart
på Lollos blogg, http://www.nattstad.se/louisebrantsberg <3

Sommartid!

Ni har väl inte glömt att ställa om klockorna till sommartid nu? Glömde att göra det förr förra året tror jag det var, och kom en timme förtidigt till stallet, som jag då jobbade i. Haha, men det tänker jag inte göra om!

Ska till askersunds ridklubb i eftermiddag och hejja på Lollo, kunde tyvär inte komma in nu till förmiddagen och kolla på dom första klasserna. Så hoppas på att jag hinner se Lollo!

Nu ska jag passa på att plugga lite!

black swan

Har kommit hem från bion nu, var en anorlunda film i alla fall. Läskig från och till i hela filmen tycker jag. Men jag tyckte om den! Men var inte som jag trodde att den skulle vara, vilket inte behöver vara dåligt!

Var mysigt och gå genom Linköping mot bilen, då vi kom ut från bion lagom till när lampor började släckas! Himla kul och se hur många som släckte lamporna eller ej!

Hoppas att ni har haft en mysig earth hour timma och kväll!

I morrn ska jag in till askersundsbyn och hejja på Lollo när hon tävlar! Ska försöka ta några kort på dom oxå!

nattinatti!

ni är väl med?

Fick besök av Sandra i går på kvällen. Supermysigt, och en massa prat vart det!

Nu är jag hemma och snart ska vi iväg. Kommer inte hem förens kanske 10 i kväll, så får se om det blir någe inlägg i kväll om hur bion var. Men ska först iväg på kalas i Motala. Sen bär det direkt av mot Linköping där vi ska kolla på bion.

Ni glömmer väl inte heller att det är Earth Hour i kväll?

Ni är väl med?


all by my self

Blir en mysig hemmakväll i kväll. Men kan väl vara skänt det med, kanske. Även om jag var taggad på utgång, få komma iväg och träffa lite folk!
Mamma och pappa är iväg i kväll på vinprovning, kände att jag nog stannade hemma i stället för att följa emd där. Inte riktigt min grej med vinprovning ;)

Så ska fortsätta plugga ett tag till, vart ganska mycket svårare helt plötsligt när allt kom till en annan nivå nu i företagsekonomi B nu, vart jättekrångliga uppgifter med låånga texter med uträkning av nollpunkten. Allt detta kalylerande. Blir aldeles virrig i skallen! Men ska belöna mig med att jag ska få kolla på en film sen. Men först är det plugg ett tag till!


bio!

Har köpt biobiljetter nu till Black Swan, som jag och familjen ska se på Lördag kväll! Ska bli superskojj! Har hört en massa bra om filmen, så nu hoppas jag på att den är bra, den verkar dock lite läskig!?


våffeldagen!

I dag är det den stora våffeldagen! :D Det vart lite våffelsmet över i går, så jag sattsar på att äta våfflor till lunch i dag!

Gick faktiskt, tro det eller ej, upp klockan 7 i dag! Gick ut och körde pellets.. Tungt, men nu var det gjort i alla fall! Nu ska jag sätta mig och plugga ett tag. Otaggad, för jag fattar nada av vad jag gör för tillfället. Men ska lyssna på föreläsningen nu igen, så kanske jag fattar lite mer av den den här gången.

Kram!

Fullt upp!

har haft fullt upp!
Har städat hela huset, skakat mattor, dammsugit och skurat golven! Sen efter det gjorde jag våffelsmet, så fick mamma och pappa nygräddade våfflor när dom kom hem! Kul att överaska och göra någon glad!

I morgon är det ju den igentliga våffeldagen, men i morrn ska dagen spendares i stort sätt på skilda vägar för oss, så då tog vi och firade våffeldagen i dag! :D Gott är det!

Sen har jag även kollat igenom garderoben och slängt en massa kläder. Så nu måste jag ju ut och köpa en massa nya! Vill köpa en massa fina vår och sommarkläder! Kollade på bonprix i dag och hittade en massa fina sommarklänningar! Oooh, shit vad jag längtar tills sommaren!!

Vill även komma igång och sticka luva nu oxå, så ska be Lollo ta med sig en extra på söndag som hon kan tänka sig vara utan ett tag så ja kan ha den som mall :)

Hoppas ni haft en bra vårdag i dag!

sorry

Förlåt för min frånvaro i dag! har inte ens något att skylla på! Pinsamt!

Men visst är det underbart med våren på väg nu? Snön är ju nästan helt borta nu!! Man blir så himla glad av det! Och även om det inte är så jättekul med den här blåsten, så gör den ju i alla fall så att det torkar upp fortare!

Nu sak jag städa, sen ska jag ut och gå.

Ha det så bra alla!

Oh my!

Hahaha, har nu fördrivit en lååååång stund med att kolla på hus till salu!! Är det ett normalt beteende för en arbetslös 20åring?
Haha, och då sökte jag på gårdar, osså så dyra som möjligt typ, Haha, men shiit vilka hus det finns! Varför säljer man så fina gårdar för ?
Jag ska bli äckligt rik så jag kan köpa mig en sån där gård.. Den sista jag kollade på hade en superstor pool inomhus, och en stor pool ute i trädgården..  Osså ett nyrenoverat stort stall med superfin ridbana. Tänkte köpa det huset. Var dock väldigt stort, så får väl tänka över om jag kanske ska ta med mig någon.. ;)

Nej, nu ska jag sova, så jag kan vara pigg och plugga i morrn. Så jag kan bli smart och tjäna många pengar. Bra början!

nattinatti

bilder!

Har ju glömt att lägga upp alla bilder jag tagit med mobilen, så dom kommer nu! :)


Min söta kanin Olliver som kämpar med att ta bort allt hö ur hökorgen och bäddar med halm så han kan sätta sig i den :)


Hade videosamtal med Mille när vi skulle bestämma kläder till fototagningen, sen när hon skulle springa iväg och hämta väska, fick jag prata med Elvis ett tag!


Lollos söta katt Smutz :)


Från cykelturen i går :)

träningsverk och plugg

I dag har jag varit effektiv! Varit ute och gått, snacka om träningsverk i benen jag hade! Haha, men det måste ju tyda på att jag jobbade på bra i går! :D
Sen har jag suttit och pluggat, har gått i genom nästan 2 kapitel i problemboken redan! Känns skönt! Nu ska jag sätta mig och lyssna på en föreläsning!

Sen får vi se hur det blir med resten av dagen!


träningsverk.

I dag när det var så fint väder så kände jag att jag inte kunde sitta inne på träningscykeln. Men jäklarns vad det blåste ute!
Gick i alla fall en runda först, sen kände att jag inte ville gå in riktigt än så tog cykeln och skulle bara cykla en bit. Men så hittade jag en grusväg som var fri från snö så cyklade in på den i stället för på asfaltsvägen. Kände igen att jag cyklat där med min pappa för massa längesen, men kom inte ihåg alls om man var tvungen att vända eller om man kunde cykla runt på näge vis. Men var i alla fall supermysigt och det var så himla skönt ute, hade ju vårjacka på mig till och med!
 Haha, men jag har verkligen ingen koll på när det är dax att vända, så vart en himlans långtur, för när jag kände att jag kanske skulle vända och cykla hem hade jag redan varit ute i ca45 min. Jag kommer att ha sån sjuuk träningsverk i benen i morrn efter alla dom där backarna jag cyklade uppför! Var helt slut när jag skulle cykla i motvinden på asfaltsvägen hem!

Nu har vi ätit kvällsmat, pappa hade ju köpt med sig rökt renkött med hem <3 Så himla gott!
Ska väl sätta mig och läsa något kapitel i företagsekonomin, sen ska ja lägga mig i sängen och kolla på en film tror jag. Känns som en bra idé! :)

Hoppas ni alla har haft en bra dag!


vår!

Åååh, vad härligt det är med det här vädret! Solen värmer, även om det är lite kyliga vindar. Men det riktigt känns att det är vår! Underbart!

Håller på att plugga, och har bestämt mig för att skjuta upp tentan en vecka. Skönt att kunna göra det, för känner att jag verkligen inte klarar av det i morgon!

Har även planer på att åka in till Örebro i veckan eller nästa vecka. Skulle vilja gå på stan lite o kolla i affärer, tänkte försöka ragga upp någon/några från den gamla klassen då också! Skulle vara himla kul!

Nu ska jag försöka hitta på nåt att göra, men inte plugga, behöver en liten paus i det nu en stund!

im no superman

Tjohoo allihoppa! :D

Masade mig upp vid klockan 8 i morse, inte jättetidigt kanske. Men tidigare än vanligt i alla fall. Man Behöver ju inte gå upp aldeles för tidigt i onädan! ;)

Har i alla fall pluggat en stund, nu ska jag ta lite rast nu. Tänkte försöka gå ut och vara händig och såga till lite klossar till kaninburen. Klossarna är lixom burens fötter, och dom förra har gått sönder. Det där med att såga och spika är inte riktigt min grej! Haha

Jag hör av mig lite senare, så får vi se om alla fingrarna är kvar! ;)


good night, sleep tight...

...don´t let the bed bugs bite!

Är himla trött! Så tänkte gå och lägga mig och läsa nu faktiskt! Så kan jag ju kanske sattsa på att gå upp lite tidigare i morrn. Kan ju alltid försöka! ;) Har heeelt vänt på min dygnsrytm. haha, tokigt :)

Så nu ska jag fixa mig iordning inför natten :)

Nattinatti allihopa :)

kvällshimmel

Var tvungen att gå ut och ta kort när jag kollade ut genom fönstret nyss. Vackert!


bakning!

Okej, nu har jag bakat!
Chokladbollar, Muffins och Brownies! :D Haha, meen, ni får allt ta och komma hit i stället, så bjussar ja på fika! Har ju dajmglass här hemma också som jag har gjort! :D Så nu tycker jag att ni kan ta och pallra er hit ;) Hihi För nu var det faktiskt lite problem med att få in allt i frysen!

Nu ska jag snart börja förebereda maten till i kväll, blir nog super!

men inte har det blivit mycket pluggande av i dag inte... Får kanske ta tag i det ikväll.

Kram!

och jag älskar livet

Har fixat ett 2 månaders jobb nu, i Askersund. Blir typ sommarjobb, bara det att jag kan få möjlighet att fortsätta jobba där efter sommarjobbet. Känns bra att i alla fall ha ett jobb nu! Även om jag får vänta ett tag på att börja.. Men då får jag i och för sig tid till att plugga klart. Så kan nog vara bra.

Nu ska jag äta lite mat, sen ska jag städa lite. Duktigt duktigt!
Sen ska jag cykla lite på tränmingscykeln, eller om jag tar och går en sväng igen, hela 8grader varmt är det ute nu! :D Så nu håller vi allihopa tummarna för att det ska fortsätta så här! Ingen mer snö nu, den får vänta tills nästa vinter! :)

Ska kanske ta och baka något oxå!? Allt för att skjuta upp pluggandet ett tag ;)


God Morgon!

God morgon på er alla underbara!

Jag har precis kommit in efter att ha varit ute och gått. Planerna under dagen är att få tag i bemaningstjänsten i Askersund, plugga och städa lite i rummet.

Hela 5 plus är det här hemma i dag oxå! Underbart! Även om det är blött och geggigt överallt nu, så får det ändå gärna fortsätta för mig! Så det kan bli vår någon gång!

Blev ett kort inlägg nu, men bloggar mera lite senare!


Reseledare

Har pluggat på bra i dag! Lite okoncentretad från och till, men är nöjd ändå. Fast jag känner att jag kommer att få svårt att få in allt i huvudet tills tentan på onsdag.. Får kanske skjuta upp den en vecka...

Har även fått för mig att jag skulle vilja bli reseledare. Har kollat upp det, och det är ju inte omöjligt alls! Läste på en hemsida att dom hade en ca 3veckors kurs som man kan anmäla sig till, och klarar man den, så är man välkommen att jobba hos dom. Tror att det skulle vara ett grymt kul jobb! Säkert jobbigt och svårt i många lägen, men tror ändå att det är ett kul jobb!

Annars har jag inte gjort mycket i dag. Har cyklat en stund på träningscykeln.. Skulle vilja ge mig ut och springa, men vill itne springa nu är det är snö. Vill ju träna så jag kan springa vårruset! Hoppas ju fortfarande på att få ihop ett lag!


pluggdag

Den här dagen får väl helt enkelt att bli en pluggdag! Kan behövas!
Känner hur den här bloggen helt plötsligt förvandlas till en pluggblogg, haha. Förlåt, men om allt går som det ska, så är pluggandet klart till i sommar!
Och då hoppas jag på att kunna skriva om massor av träning, mysiga grillkvällar och massvis utan hästar! Och i allt det där ska ju förstås mina underbara vänner vara med! Kommer bli en toppensommar!

nu ska jag sätta mig och plugga, har 4 kapitel att gå igenom tills tentan på onsdag, börjar känna att det kan bli aningens tajt med tid! Men vi får väl se hur det blir!

Ha en bra dag allihopa!


sämsta planeringen

Åååååh, va arg jag blir på mig själv!!!
Hade planerat att ja skulle följa med Lollo i morrn när hon tävlar och hjälpa till och vara hästskötare då.. Men hade helt glömt bort att jag lovat att hämta hem pappa då... Och har tyvär ingen mer bil hemma heller.. När jag för en gång skull ska iväg!

Måste bli bättre på att planera, eller skriva upp saker kanske. Men det hör kanske ihop..

Har i alla fall tränat nu. Lollo och jag taggar till vårruset! Och känner att jag verkligen behöver komma igång med träningen om jag ska hänga med henne! Haha, hur ska jag orka springa 5 km utan att vara heeelt död på slutet? Skulle nog inte klara det som det är nu i alla fall. M¨ste bara kolla upp när det är, har inte riktigt någon koll än. Vore ju även kul att få ihop så man blir en grupp, så man får en gratis fika-korg, haha!

Nu ska jag in i duschen. Hörs kanske senare!

underbart

Okej, även om jag inte ville att den här skulle komma, så kan jag inte neka att det är himla vackert ute nu! Klarblå himel, en skinande sol och ett tjock snötäcke över marken och träden. vackert!

Men jag vill i alla fall att snön ska försvinna. Fortast möjligt!

Nu ska jag sätta mig och plugga, som vanligt. Tjohoo, hör glädjen. Not.
Vill inte alls sätta mig och plugga. Usch usch!

Vi hörs väl senare!


this one's for you

Haha, vad har jag gjort i dag? Inte mycket vettigt, men dagen har gått i alla fall. Tydligen :) Nu ska mamma o ja ha tv-mys hemma i soffan. Ska väl provsmaka min dajmglass :)

Har i alla fall pluggat en del i dag. Lyssnat på 2 föreläsningar. Sen har jag skottat, eftersom den här snön tydligen var tvungen att komma. Sen har jag kört in en massa pellets, grymt jobbigt är det! Vart ingen träning i dag, men det får väl bli min träning.
Kan ju säga att snön var grymt tung!

Hoppas att ni alla får en bra fredagskväll!


osså lite mera snö.

Kul det är när man vaknar och får se, 1dm snö som ligger på backen, och massvis med snö som fortsätter falla. Våren var ju på väg?
Jag vill ju inte inte ha mer snö! Får hoppas att det inte ligger kvar länge!


Angående virkningen jag började med i går, så gick det super! Måste bara öva på att virka mer i samma "hårdhet", för nu blir den lite snirklig lixom. Men annars går det super! Måste nog kanske få tag i något mönster.. Eller om det räcker med att kolla på en huva, får väl testa fram! :D
Sen måste man ju få fram någon snyggt och sy dit vid kanterna vid huvan.. Får köpa något snyggt! :D Osså tyg till öronen. Kommer bli super! :D

I dag ska jag väl inte göra mycket. Träna, får se om jag hakar på mamma till gymmet här i askersund, men det är ju inte det bästa.. Men kan ju i alla fall inte springa här hemma nu, med all den här snön som kommit.
Tar kanske och cyklar lite.
Något blir det i alla fall! :)
Sen ska jag ju såklart plugga. Sen antar jag att det blir en lugn hemmakväll.. Men de vet man ju aldrig :)


and im on

Nu jäklar! Haha, har letat fram virksakerna här hemma. För här ska virkas hästhuvor! Måste bara ha en mall att svirka efter först...
Ska kolla med bästaste Lollo om hon har nån huva hon kan lägga undan ett tag som jag kan ha som mall! Superskojj! :D

har ingen häst att virka huvorna till, men det gör ju inget! Jag får ge Lollo allihopa :) Så får hon marknadsföra mig sen på alla tävlingarna så vill alla köpa mina huvor sen! Great! ;)

Nej, men ska i alla fall försöka komma igång med och virka först, har inte virkat sen syslöjden i typ, 9an?!

Nu ska jag försöka lite och se, kanske har lagt ner idén innan jag går och lägger mig i kväll, beror på hur bra det går ;)

Någon med erfarenhet av att virka hästhuvor?


pictures.


Min förra ponny Gryning.

Gryning och Frömudur.

Jag och Wilda.

Rolex, första ponnyn jag skötte.

Lollo och Samandi.

Praktik hos Jan Brink.


träning.

Har tränat, var faktiskt ute och sprang i dag. Gick riktigt bra, underbart väder för att springa nu! Verkligen det ultimata! Så himla skönt att springa igen! Hoppas jag är duktig nog att fortsätta! haha
 Gick faktiskt bättre än jag hade trott, men kondisen är långt ifrån vad den har varit ;) Helt sluuuuut nu!

Annars har jag inte gjort mkt i dag, gjorde daimglass i dag, hoppas den blir bra! Har inte haft daim i den glassen förut, men blir nog super! :D
 
Världens enklaste glass är det, kan lägga upp "receptet" sen. Haha,hela 2 st ingredienser är det, kan ju ha fler om man vill ;)

Saknar sommaren!



dålig planering

Usch vad jag är dålig! Jag skulle ju ha gått på jobbmässan i dag, men hade helt glömt bort det och kom på det sent i går kväll. Så nu hoppade jag över den helt. Men var där förra gången, och då tycker jag inte att den gav särskillt mycket.. Men men, kunde alltid ha varit bra att vara där i alla fall kanske.

Nu kan jag plugga i stället, kan ju alltid va bra :)

Underbart väder är det i dag igen oxå! :D

Så ni får ha en underbar dag allihopa!

plättar

Nu har Becka precis åkt och jag står och steker plättar! :) Mums! var längesen! Måste ju säga att jag är grym på att steka plättar! Fast det är kanske inte så svårt i och för sig, men ändå!

Har inte hunnit med att cykla i dag, men var ute och gick en sväng mellan att jag hade skrivit tentan och att Becka kom. Så det får väl bli min träning i dag. Blir nog ingen ork till det i kväll.

I morrn hade jag tänkt att sätta igång med pluggandet i Företagsekonomi B, är taggad! Nästa vecka på onsdag är det dax för nästa Tenta! Usch, känns som om det är lite för tajt med tid, men det fixar sig väl!

Nu ska jag vispa lite grädde till plättarna, för det måste man ju ha! Nyttigt och bra, eller hur!?


äntligen!

Äntligen är blogg.se tillbaka! Funkade inte att logga in förut =/ "Tillfälltigt fel" stog det! Dumt!

Har i alla fall varit i Askersund och skrivit tenta, gick ganska bra tror jag! Hoppas på det! Vart ingen promenad hem, om någon undrar, utan farfar kom och hämtade mig. Eftersom Rebecka ska komma och hälsa på, så behövde jag komma hem på en gång efter tentan!
har inte träffat Becka på hur länge som helst, så ska bli superskojj att hon kommer hit!

Uppdaterar väl lite mer i eftermiddag/kväll. För nu är Becka nog här när som helst.

Ha det bäst därute i vår-vädret!


halv 8 hos mig

Har tränat duschat och fixat mat. Vart äggröra och sallad och tomater o avokado :) Funkar alltid när man inte riktigt orkar göra någon avancerad mat :) Snabbt och enkelt! Och gott så klart!

Nu sitter jag och kollar på halv åtta hos mig med mamma :) Där fixas det lite mera avancerad mat! Haha

I morgon ska jag skriva tenta på morgonen, så håll tummarna allihopa! Hoppas på att det går bra. Har även fått för mig att jag ska gå hem efter jag skrivit tentan. Det är ca 1½ mil, har ju cyklat där, så är det fint väder borde jag ju kunna gå. Har ju inget annat planerat i morrn :) Eller är det alldeles för galet?



träning

Har pluggat ganska bra i dag i alla fall, och nu har jag nyss varit ute och gått. Nu tänkte ja cykla på träningscykeln ett tag. Duktigt duktigt!

Ska även laga middag i dag, men har ingen idé än på vad ja ska göra, =/ Får väl se vad det blir. Inget avanserat känner jag i alla fall.

Ha det bra alla!


tisdag.

okej, har varit ute och gått i det underbara vårvädret!
Sen har jag satt mig för att plugga, tenta i morrn! Men jag har verkligen inte lust till att plugga i dag när det är så underbart väder ute! Nu är det inte långt kvar till sommaren!

Har även svårt att förstå att det snart är ett år sen jag tog studenten, tiden går aldeles för fort! Det känns ibland som om jag inte riktigt hänger med! Jag vill ju hinna med att göra allt det där som jag vill göra, oxå måste jag hinna komma på vad jag vill göra, för att sedan hinna göra det. haha, ujuj! Det är inte alltid lätt inte!

Nu ska jag sätta mig och plugga ett tag till, sen ska jag ta mig ut igen.


Ha en bra tisdag allihopa!

träning och plugg

Har ju tänkt att jag ska komma igång med träningen ett tag nu, men det har inte riktigt blivit av. Förutom att jag försökt att gå en promenad varje dag.
Men i dag var jag faktiskt duktig och cyklade 30min på träningscykeln här hemma i dag. Sen gjorde jag lite situps. Efteråt är det ju grymt skönt i kroppen, så ska försöka hålla träningen nu! Då kanske det blir lättare att komma igång med att springa nu när snön försvinner också! Är taggad!

Har även pluggat en hel del i dag, började lite på företagsekonomi B i dag oxå, känns bra tycker jag! Det är till och med lite kul att plugga lite! :)

Gjorde en god sallad till grek-sallad i kväll, så himla gott! :D

Nu ska jag göra lite fruktsallad!


Recept!

Här kommer receptet på Chokladpajen jag bakade!

Ingredienser:

Smuldeg
115 g smulade chokladrån
70 g smält osaltat smör (jag använde normalsaltat)
1 msk strösocker eller honung
1 msk vetemjöl

Lager 1, Ganachen
120 ml grädde
115 g finhackad mörk choklad

Lager 2, Chokladmoussen
710 ml grädde
170 g finhackad mörk choklad
½ tsk vaniljextrakt

Lager 3, Maräng
3 stora äggvitor
1 krm vinsten (kan uteslutas)
85 g strösocker
2 tsk kakaopulver

Gör så här:
Värm ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och blanda väl. Tryck ut pajdegen i en pajform (23 cm diameter). Grädda i 15min. Låt sedan svalna på galler.

Häll 120 ml grädde i en kastrull och låt koka upp. Lägg den finhackade chokladen (115g) i en skål och häll den varma grädden över. Rör om tills chokladen har smält och ganachen är slät. Låt svalna i 30 min och bred sedan ut den på pajbottnen och kyl den 2 timmar.

Koka upp 235 ml (utav dom 710 ml) grädde i en tjockbottnad kastrull. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll den varma grädden över. Rör tills chokladen smält. Rör ner vaniljextrakt. Låt svalna. Vispa upp den restrerade grädden (475 ml) med elvisp. Vänd försiktigt ned den vispade grädden i den avsvalnade chokladsmeten. Rör om tills allt har blandat sig. Häll sedan chokladmoussen över ganachen och bred ut.

Vispa äggvitor och ev. vinsten. När skum bildats tillsätts strösockret en tesked i taget. Fortsätt vispa till en hård och toppig marängsmet. Bred marängsmeten över chokladmoussen. Forma små toppar med baksidan av en sked. Bränn marängsmeten försiktigt med en brännare. Sikta kakao över pajen.
(I stället för att använda en brännare satte jag in pajen i ugnen en stund, tills topparna på marängen vart lite bruna, men det resulterade i att chokladmoussen smälte en aning.) 
Sen är det bara att äta!!



hold on, its never too late

Har ätit frukost och nu satt mig för att plugga. Skulle "bara" kolla lite på datorn :)

Har inga direkta planer för i dag, utan ska försöka plugga så jag klarar tentan på onsdag. Så ska jag väl även försöka komma ut och röra på mig lite.

Nu ska jag väl försöka komma igång med pluggandet!

Vi hörs nog senare! :)

the studio mm.

Har haft en superbra helg! Tyvär han jag inte med att blogga, men så kan det vara.
I Lördags åkte i alla fall jag Mille och Lollo till The Studio, måste säga att det var så mycket roligare än jag trott. Jag som varit så otaggad, men det var jättekul! Måste säga att jag hade en så sjukt kul dag med mina flickor! <3 På vägen tillbaka passade vi på att hälsa på hos Malin, superskojj!

Sen vart det filmkväll hos Tim, och kom inte hem (sov hos Lollo) förens runt 2-3? Ha inte riktigt koll :)

Sen i dag har jag varit hästskötare åt bästa Lollo som i dag tävlade på Britney och Calle :) Så himla stolt över Lollo, hon är så himla duktig!
Kom hem ganska sent från tävlingen, trötta och frusna. För inte var det så underbart väder i dag inte, lite halvt duggregn hela dagen. Men det var superskojj ändå.

Här kommer lite bilder från The Studio :)




dom små bilderna är förstås klickbara.

melodikrysset.

Sitter och målar naglarna och löser melodikrysset med mamma. Vi är ganska duktiga ändå! Har några vi inte kunnat, men dom flesta är lösta! Och jag kan stolt säga att jag faktiskt klarat en del ;)

I dag är det fotostudion med Lollo och Mille som gäller! Ska bli så himla kul att träffa dom igen!

Dock så har jag inte klurat ut vilka kläder jag ska ha. Vet inte heller hur många byten man får ha. Ska gå ner till garderoben och rota runt lite sen, har även lite panik över vilka skor jag ska ha :O Haha, men det blir nog bra! :)

Nu ska jag måla nästa lager på naglarna, vi hörs kanske senare!

Kramar!


fix.

Har varit superduktig i dag och överaskat mamma i dag när hon kom hem sent från jobbet. Då hade jag fixat mat! :D
Superduktugt, till förrätt var det gravad lax, och sen vart det kykling fileér med ris och wookade grönsaker. Nu ska vi sätta oss framför tv´n med pajen jag gjorde. Invigde dom gulliga små formarna jag fick av Mille i julklapp. Vart superbra! Tdorre vi skulle ha en form var, men vi insåg nu att det orkar man aldrig, så vi delar på en.
 Så är det nån som får för sig att komma förbi i kväll finns det chokladpaj med chokladsmuldegs botten. Hoppas på att den är lika god som den ser ut!

Lägger ut lite bilder för att retas ;) haha, nejdå, men visst är det gulliga formar!?

Ha en bra fredagskväll nu allihopa!



Chokladsmultdegen.

första lagrets chokladfyllning.

Andra lagrets chokladfyllning, chokladgrädde.

Och sista, Marängtopping :)

Kan lägga upp receptet lite senare, var riktigt enkelt att göra! :D


wonderful surprise

Det kan ju inte bli bättre än att vakna upp och se en klarblå himmel och solen som skiner för fullt! underbart! :D

I dag har jag inget speciellt planerat, ska väl försöka plugga lite, sen ska jag leta fram kläder tills i morrn. Då ska jag Lollo och Mille iväg och fotograferas :) Är otaggad på själva fotograferingen, men det ska bli superskojj o träffa Mille o Lollo igen! <3

Nu ska jag ut och gå i det underbara vädret! Tycker det är sååå längtråkigt och gå ut och gå. Speciellt när man är själv. Skulle hellre ut och springa, men jag har noll kondis... Så kör på att gå nu ett tag, men har tänkt att försöka komma igång med springadet så fort snön försvinner!


min kamera och jag.

Har städat klart rummet nu, och när jag skulle fota fick jag en liten kick. Var så längesen jag fotade så sprang runt i rummet och fotade lite här och där. Skojj! Ska redigera lite bilder nu i photoshop, vilket även det var längesen jag gjorde. Men fick lust till det nu! Så blir jag väl sittandes halva natten ;)

Lägger upp en bild på en liten del av rummet i alla fall :) Resten kommer kanske senare!


städning pågår.

Håller på och städar och möblerar om (så gott det går) i mitt rum :)
Riktigt mysigt, Ikväll ska mamma och jag ha myskväll, haha mysdag hela dan i dag känns det som ;) Men ska i alla fall äta gravlax, MUMS!

Men åter till rummet.. Nu har jag städat och gjort fint, och nu ligger lixom allt det där som inte får plats i en hög i ena hörnet... Garderoberna är fulla och hyllorna dom med.. Funderar på och lägga lite saker i Henriks rum, han är ju inte hemma i alla fall. Då måste det ju vara tillåtet!? Ja vi bestämmer det :) Så kan man komma på nån bra plats o ha dom på lite senare. Älskar att skjuta upp problem. Underbart ;) Bra på det är jag i alla fall!

Nu ska jag göra iordning det sista, sen kan ja kanske ta lite kort och lägga upp i ett senare inlägg :)


Godmorgon!

Godmorgon alla!

Lika tråkigt väder är det i dag.. Riktigt aprilväder?
Skulle ju inte göra något om solen kunde komma fram och det slutade blåsa. Vill inte ha det här kalla vädret längre!

Har i alla fall ätit frukost med mamma i dag. Vi hade en mysmorgon eftersom båda av oss var hemma, så vi hade tända ljus och drack te och satt länge, riktigt mysigt! Nu har jag visst hamnat i soffan med datorn och kollar jobb.

Ska försöka ta mig ut senare i dag och hoppas på att inte blåsa iväg!

Hoppas att ni alla får en bra dag!

Extremt katastrofalt.

Hittade bland våra album, ett album med tidningsklipp som mamma klippt ut och sparat. Som handlar om oss eller vänner. Hittade ett som min bror och våran kusin Julia har skrivit och skickat in. Det gulliga är att i tidningsklippet så har dom scannat in pappret, så det är lixom lite sirklig text av 2 barn, gulligt!
så här står det:

Hej! Vi är 2 kusiner i 12 års åldern som har gått i simskola och sedan märkestagning. Vi tycker att det är skit att det kankse inte blir någon märkestagning i sommar.
Det kanske bara blir simskola för icke simkunniga i Hallsberg under en treveckors period. Det är antagligen inte bara vi som tycker att det är extremt katastrofalt att det kanske inte blir någon märkestagning i sommar.

Två upprörda kusiner !


mys framför brasan.

Har lyssnat på en föreläsning i Företagsekonomi B som ja ska börja med nu. Men mer än så orkar ja inte plugga i dag.
Har bakat chokladmuffins och chokladbollar (negerbollar?) oxå :) Nu sitter jag och kollar igenom en massa gamla fotoalbum, skojj!! :D Tänk vad gullig man var när man va liten!

Ute så snöar/regnar det, så jag tror jag skippar promenaden i dag. Känns ju inte direkt lockande. Nu vet ja inte riktigt vad ja ska hitta på.. :O Känner att jag skulle vilja göra något vettigt, men vet inte riktigt vad. Några förslag? Mammas förslag var att dammsuga och torka golv, men det hade ja inte riktigt lust med, sååå ambitiös var ja inte riktigt.

Kan ju börja med att gå ut i kylan och hämta in lite mer ved, för det kan behövas :)

Ha det bra alla!



tenta.

Är hemma nu efter att ha skrivit tenta i Askersund. Gick väl bra igentligen, sämre än jag hoppats på, men är nöjd i alla fall. Var himla nervös innan. Usch usch, men var ju inte så farligt! Det är bara dumt att vara nervös inför prov, dumt! Ska sluta med det! :)

I dag vill jag baka. Har inte kommit på vad riktigt än, ska kolla igenom alla recept jag har och se om ja hittar något kul :) Något förslag någon?

Nu ska jag försöka fixa ihop något att äta, är superhungrig!

Ha en bra onsdag allihopa!

Uniqe Loulos

Nu är det nästan helt bestämt, bara lite mer prat och planering, sen är det klart!
 Ska bli fodervärd på Bönis, eller Uniqe Loulos, som hon heter ;) Bönis låter ju kanske inte helt lika fint ;)

Hennes ägare ska ut i världen, så då ska jag ha henne, troligtvis från nångång under sommaren fram till Januari. Dom exakta datumen är inte satta än, men jag är supertaggad! Det här kommer bli bäst! Det bästa är att jag kommer att ha kvar Bönis hos Lollo, Så det kommer bli bäst!

Nu är jag supertaggad, funderar över att det skulle vara skönt (pengamässigt) att ha en delfodervärd på henne. Tror det skulle vara det bästa. Men som sagt, allt är inte riktigt klart än. Men det kommer nog att planeras upp det mästa nu i veckan!

Nu ska jag gå ut och gå, sen ska jag sätta mig och plugga igen. Börjar bli ofokuserad och hittar hela tiden på andra saker att göra. Haha, bra där Emma! ;) Har fått för mig att jag skulle vilja baka något i dag oxå, men får nog ta plugget först, och se om det hinns med något bak. Mamma ska ha hit sina kompisar i kväll, så har lovat att hjälpa henne lite oxå, eftersom hon kommer hem ganska sent i dag.

Skickade ut Lollo i dag att ta kort på Bönis, så snodde bilderna från hennes blogg :)
tack Lollo :) Dock sa Lollo att Bönis inte var på något fotohumör utan hade hela tiden vänt sig om, haha.





Vår!

Visst känns det nu som att våren är på väg? underbart! Snön börjar försvinna och solen börjar värma! Nu längtar jag efter att det ska börja bli grönt i träden och att alla blommor ska börja komma!

Har varit duktig med pluggandet och har precis klarat av sista kapitlet, så nu kan jag börja köra repetitioner. Är lite nervös för i morrn, måste verkligen klara tentan då! Usch, ni får hålla tummarna!

Nu ska jag äta lite, sen ska jag väl plugga lite till. Sen ska jag ut och gå nu när det är så fint väder, men jäklar vad det blåser! Men då torkar det väl upp lite fortare? I så fall så är det okej att det blåser lite :)

Ha det bra alla!
Kram


Förlåt min frånvaro.

Förlåt, men det har hänt så mycket nu på sistone så jag har inte hunnit med/orkat blogga. Har inte riktigt haft någon inspiration till det. har haft så himla mycket i huvudet som jag har behövt lite tid på att tänka igenom och saker som har hänt som jag har behövt bearbetat och hinna känna efter hur jag igentligen känner. Kan väl inte säga att jag kommit fram till något.

Har suttit och pluggat större delen av dagen, gjort lite småsaker imellan bara för att inte bli alltför trött i huvudet. Skulle igentligen ha spenderat dagen med mina underbara vänner Lollo och Mille, men var tvungen att hoppa över det i dag. Trodde att jag skulle ha tentan nästa vecka, men den visade sig visst vara på onsdag. Jaja, får plugga allt vad jag kan i dag och i morrn så får ni väl hålla tummarna för mig!

Har dessutom flera nätter i rad, vaknat mitt i natten av mardrömmar! Usch, jag tycker det är jätteläskigt! I natt drömde jag tillexempel att jag sprang i skogen och var jagad av någon/något (?) och försökte skrika, men jag kunde inte. Jätteläskigt faktiskt! usch usch! Någon som kan tyda drömmar? Eller betyder det inget med en dröm?

Nu ska jag fortsätta plugga, och jag ska även försöka bli bättre att blogga nu igen, jag som var på g där ett tag! Men blev glad när jag såg att det var så många som ändå fortsatt kika in och kollat efter uppdateringar! Jag ska bli bättre, lovar!

Kram!



Mina underbara vänner <3

RSS 2.0